07-11-10

nieuwsbrief

Beste ouders,

Onze 2 weken vol herfstplezier zitten er op.
Op dinsdag zijn we samen met Jules naar het bos geweest en mochten we zelf blaadjes, kastanjes, eikels en dennenappels,…rapen, deze namen we mee naar onze klas en hebben we gesorteerd. Gelukkig had juf de kar mee, zo konden we om de beurt even uitrusten.
Ze ontdekten, observeerden en proefden.
De kleuters maakten ook kennis met de  themalieden (alle blaadjes aan de bomen en op een grote paddenstoel) en twee versjes (de herfst is weer gekomen en er was eens een spinnetje) die we op een speelse manier hebben geoefend. We hebben veel gedanst op de liedjes en met muziekinstrumenten gespeeld terwijl we aan het zingen waren.
De kleuters mochten ook veel knutselen. Ze mochten een egel uit klei maken, een spin maken met hun handen, een paddenstoel stempelen,…
De juf vertelde ook enkele verhalen (Jules gaat naar het bos, Johnny en de nieuwe laarzen)
Ook had juf Hanne leuke spelletjes gemaakt om mee te spelen in de klas en we deden ook op een speelse manier – leuke wiskundeactiviteiten.

In dit thema zijn we zelf op spinnenjacht gegaan samen met de kabouterklas. De spinnen die we vonden stopten we in een potje en namen we mee naar onze klas. We zorgden er wel voor dat de spinnen voedsel hadden en dat ze voldoende lucht kregen.

De spinnen hebben we natuurlijk terug losgelaten. Spinnen zijn heel leuk, ze kriebelen als ze op onze handen lopen en we moeten er geen schrik voor hebben. Want... ze eten alle kleine insecten op in het bos.

Er is ook een lieve spin op bezoek gekomen, samen met kabouter pinnemuts.
Ze hadden zoveel te vertellen tijdens het poppenkastmoment.
We mochten ook zelf eens als een spin in de klas rondlopen en een kabouter zijn.

Wat we nog allemaal deden kan je zien aan de vele sfeerbeelden.

 Na de herfstvakantie mogen we drie nieuwe kleuters verwelkomen, in de rupsenklas of de kabouterklasLachen.
Ik wil jullie ook op de hoogte brengen voor het grootouderfeest dat zal doorgaan op 30 november (in de namiddag), breng de grootouders alvast op de hoogte! Het zal zeker en vast de moeite zijn.

De volgende thema’s die we in de rupsenklas zullen uitwerken zijn

- Welkom aan de nieuwe vriendjes
-
kleuren/grootouders
- Dag Sint en Piet

 Groeten
Juf Hanne en Jules                                            

22:16 Gepost door Hanne Blomme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.