27-09-10

thema 3: Max en de toverstenen

 Volgende week werken we met de school rond het  prentenboek ‘max en de toverstenen’

vertaling_061_l.jpg

 

 

Korte beschrijving

Op een rotseiland midden in de zee woont Max met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen die licht en warmte geeft. Dit is een kostbaar bezit op een eiland waar de winters koud en vochtig zijn! Alle muizen willen wel graag zo een steen! Balthazar, de oude muis, waarschuwt dat ze ook iets moeten terug geven aan het eiland.

 

De kleuters kunnen zelf het verloop van het verhaal kiezen: in een goede of slechte afloop. In de versie met de goede afloop geven alle muizen een andere steen in de plaats van de toversteen om de natuur op het eiland in evenwicht te houden. In de versie met de slechte afloop raken de rotsmuizen bezeten van de toverstenen. Ze graven er zoveel op dat de berg uitgehold raakt en uiteindelijk instort. Alleen Max en Balthazar overleven de ramp.

 

 


Mag ik vragen dat de kleuters een steen meebrengen (redelijk groot en beschilderbaar), dit zal hun toversteen worden. Indien u nog materialen hebt rond muizen en stenen (knuffels, spelletjes, prentenboeken, … ) is dit ook steeds welkom in ons klasje!

groeten
Juf Hanne en Max

Max.png

  

 

23:23 Gepost door Hanne Blomme | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.